Tuesday, 15 April 2014

Nobel Center in Stockholm by David Chipperfield Architects

David Chipperfield Architects have won an international competition to design and build the ‘Nobelhuset’, the new headquarters for the Nobel Prize in Stockholm.



According to a statement by the competition’s jury, the proposal (submitted by David Chipperfield and Christoph Felger – Design Director of the practice’s offices in Berlin) was unanimously chosen by the jury for its “elegant, timeless and attractive external appearance”. Located along the Swedish capital’s central waterfront, the new Nobel Centre is expected to begin construction in 2015 and open in December 2018.















Images © David Chipperfield Architects


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.